10 parasta vinkkiä kokeilla maidottomia makuja ensi kertaa

6. syyskuuta 2017

Seisot supermarkettisi pakastealtaan edessä ja näet jotain aivan uutta. Nojaat lähemmäs, ja hengityksesi huurruttaa pakastealtaan lasin. On vaikea nähdä selkeästi (milloinkohan viimeksi lasit muuten puhdistettiin?), mutta pakastimen syvyyksissä sinä näet ne: kolme upouutta Ben & Jerry’s -makua—ja ne kaikki ovat MAIDOTTOMIA! Hui kauhistus, peräännyt hitaasti ja katsastat marketin käytävät – näkiköhän kukaan mitä sinä näit. Ei? Kurottaudut katsomaan toisen kerran.

Kyllä. Siellä ne loistavat pehmeästi marketin kovassa valossa. Chocolate Fudge Brownie. Peanut Butter& Cookies. Ja Chunky Monkey. Silmäsi eivät petä sinua. Mutta miten tämä voi olla mahdollista?!  Avaat pakastealtaan kannen ja otat varovasti Chocolate Fudge Brownien.  Käännät sen ympäri ja katsot tekstiä: GMO-vapaa. Vastuullisesti tuotettu pakkaus. Reilun kaupan sertifioidut raaka-aineet. Ja… mantelimaito. Huh. Ei mitään outoja aineosia, ei vieraita täyteaineita. Vain suklaata, täynnä ihanaa fudgea ja brownieta. Kiinnostuneena avaat pakastealtaan…ja laitat yhden jokaista makua ostoskärryysi: Chocolate Fudge Brownie, Peanut Butter & Cookies ja Chunky Monkey. Hyvä valinta! Sinua odottaa todellinen makuelämys. Kun tulet kotiin, tee näin.

Tarkista pakkauksen teksti.

Sinulle selvisi jo tärkeimmät asiat siitä, miten valmistamme maidotonta Ben & Jerry’s— -jäätelöä sekä sosiaalisesti että ettisesti vastuullisesti—, mutta tarkista nyt valmistusaineet. Mantelimaito on ykkönen (ei mitään muita outoja aineosia, jotka sotkevat maun)! Mutta voiko siinä todella olla kaikki makupalat, pyörteet ja pähkinät, joita sinä rakastat? Tuskin uskallat haaveilla. Ja kuitenkin… pikku hiljaa… alat varovasti toivoa.

Etene hitaasti.

Nyt kun tiedät, että mantelimaito on Ben & Jerry’sin maidottoman jäätelön tärkein aineosa, haluat ehkä kaataa itsellesi lasillisen sitä. Aika hyvää, vai mitä? Nyt ajattele sen lisänä kaikenlaisia suussa sulavia, rapeita, rouheita ja kermaisia lisukkeita… Mmmm.

Äla mieti asiaa liikaa.

Älä tee asiasta liian monimutkaista vaan yksinkertaisesti iske lusikkasi parhaimman näköiseen purkkiin. Todennäköisesti arvostat sitä, että sinulla on lusikka näille mauille, … mutta se ei ole aivan välttämätöntä. Ryhdy vaan hommiin. Et tule’ katumaan sitä!

Kaivele makupalat esiin.

Aivan niin: annamme sinulle täyden luvan kaivaa nuo ihanat brownie-makupalat, keksinpalat, fudgen palat ja saksanpähkinät kermaisesta mantelisesta jäätelöstä. (Vastuuvapauslauseke: Emme ota vastuuta siitä, mitä kämppäkaverisi ajattelee.)

Pidä maidottomat bileet.

Olemme kuulleet juttuja siitä, että maidottoman jäätelön syöjät ovat tulleet hieman hulluiksi syötyään ensimmäisen lusikallisensa; kutsu ystäväsi luoksesi, anna heille lusikat ja valmistaudu suureen paljastukseen!

Tee siitä kilpailu.

Kilpailkaa käsilläkävelyssä, kuka voi laulaa korkeimmalla, mikä on ’noloin asia minkä olet koskaan tehnyt, tai kuka on huonoin tanssija; lopussa kaikki saavat palkinnoksi makeaa ’kylmää herkkua, eikä muulla olekaan väliä.

Laita sitä kahden keksin väliin.

Ota esille suosikkikeksisi tai mene ostamaan kaupasta jotain uutta laatua. Vaikka teknisesti vähennätkin herkullisen maidottoman jäätelon määrää, jonka voit syödä (kun sinun täytyy mahduttaa se keksikin suuhusi), tällä tavalla esittelet itsellesi uuden makuelämyksen.

Kokeile sitä aamupalaksi.

Okei, ehkä se ei ole aamupalojen mestari, mutta se on maidottomien mestareiden aamupala! (Ja Chocolate Fudge Brownie sopii täydellisesti kahvinkupan kera…) Tai jos todella haluat aloittaa päiväsi räjähdyksellä, yhdistä ne kaksisamaan mukiin. Jos teet niin, suosittelemme, että käytät kylmää kahvia etkä kaada tulikuumaa elämän eliksiiriä suoraan kahvipannusta. Sillä silloin tarvitsetkin pillin, jolla imeä.

Lisää siihen suosikkialkoholijuomaasi.

Tämä vinkki on ainoastaan täysi-ikäisille, —mutta me olemme huomanneet, että taivas aukeaa ja enkelit alkavat laulaa sillä hetkellä, kun kaadat Irish Creamia tai kahvilikööriä valitsemasi maidottoman jäätelön päälle. Tyydy tähän tai panosta vielä sekoittamalla Chunky Monkeyta mantelimaidon, banaanin ja rommin kanssa, Silloin saat elämyksen, joka ei ole tästä maailmasta. (Maistele muistaen vastuusi. Emme halua, että ne enkelit laulavat liian kovaa!)

Tee siitä jäätelöannos, pirtelö, smoothie tai Banana Split.

Jos sinua vieläkin hiukan hermostuttaa kokeilla jotain uutta, koristele se suosikkikoristeillasi! Ben & Jerry’sin maidottomat jäätelöt taipuvat samoihin temppuihin kuin alkuperäisetkin jäätelöt, joten nauti siitä reippaasti brownien tai fudgen kanssa, sekoita sitä tehosekoittimessa tai tarjoile kirsikka sen päällä. Se on sinun maidoton seikkailusi. Ole ylpeä siitä!