Yhtiömme rakenne

Arvelemme, että tiedät jo, että Ben & Jerry’s on täysin Unileverin omistama tytäryhtiö, mutta olemme myös varmoja siitä, että et tunne hallitustamme…

Hallitus

Se ei ole aivan tavallinen hallitus, vaan todella itsenäinen hallitus, jolla on oikeudet suojella ja puolustaa Ben & Jerry'sin tuotemerkin pääomaa ja rehellisyyttä. Tutustu hallitukseen!

 • Anuradha Mittal toimii tällä hetkellä Ben & Jerry’sin riippumattoman hallituksen puheenjohtajana ja on ollut yhtiössä vuodesta 2007. Anuradha on Oakland Instituten perustaja ja pääjohtaja sekä kansainvälisesti tunnettu ihmisoikeuksien, maanviljelyn, kehityksen ja luonnonsuojelulakien asiantuntija. Hän toimii myös Environmental Defender Law Centerin ja Blue Planet Projectin hallituksissa.

  Anuradhan johtamana Oakland Institute on paljastanut kehittyvissä maissa tehtyjä epäoikeudenmukaisia maakauppoja tuodakseen esille puutteita avoimuudessa, oikeudenmukaisuudessa ja vastuullisuudessa. Tutkimuksen, asioiden ajamisen ja kansainvälisen mediahuomion dynaaminen suhde on johtanut uskomattomiin onnistumisiin ja järjestäytymiseen niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin.

  Anuradha on kirjoittanut ja editoinut useita kirjoja ja raportteja. Hänen artikkeleitaan ja mielipidekirjoituksiaan on julkaistu laajalevikkisissä lehdissä, kuten The Los Angeles Times, The New York Times, Chicago Tribune, Bangkok Post, Houston Chronicle ja The Nation. Anuradha on todistanut monia kertoja Yhdysvaltain kongressin ja Yhdistyneiden kansakuntien edessä sekä pitänyt monia puheita kansainvälisissä tapahtumissa niin hallituksille kuin yliopistoille. Hän on myös usein haastateltavana esimerkiksi CNN:llä, BBC Wolrdillä, CBC:llä, ABC:llä, Al Jazeeralla ja National Public Radiossa.

  Hän on saanut useita palkintoja, mukaan lukien vuoden 2022 Feyerabend-palkinnon, vuoden 2022 All in for Justice -palkinnon, Responsible Endowments Coalitionin Endow the Future -palkinnon, ja The Nation antoi hänelle arvokkaimman ajattelijan tittelin.

  Anuradha pitää kaikista Ben & Jerry’s in mauista, mutta hänen ehdoton suosikkinsa on Cherry Garcia!

 • Chivy Sok, Tikva Grassroots Empowerment Fund -säätiön toimitusjohtaja, on pitkäaikainen ihmisoikeuskasvattaja, -tutkija ja -kouluttaja. Hänen työnsä Tikva Grassrootsissa sisältää monipuolisia tehtäviä aina ympäristöoikeudesta yhteisökeskeiseen luonnonsuojeluun, ihmisoikeuksiin, yritysvastuuseen ja kestävään maatalouteen. Säätiö tukee organisaatioita eri puolilla maailmaa edistääkseen oikeudenmukaisuutta ja kestävyyttä.

  Chivy on työskennellyt viimeisten 30 vuoden aikana useiden ihmisoikeusprojektien parissa eri organisaatioissa, kuten Amnesty International USA:n Steering Committee -komitean Ginetta Sagan Fund -säätiössä, ja on yksi Devata Giving Circlen -piirin perustajista. Piiri on ensimmäinen kambodzhalaisamerikkalaisten naisten hyväntekeväisyyspiiri Yhdysvalloissa. Hän on Columbian yliopiston ihmisoikeuskeskuksen entinen opinto-ohjelmapäällikkö ja Iowan yliopiston ihmisoikeuskeskuksen entinen varajohtaja.

  Chivy suoritti valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon UC Santa Barbarassa, jossa hän sai myös palkinnon erimerkillisestä suoriutumisesta valmistuessaan, ja ulkopolitiikan maisterin tutkinnon Columbian yliopiston kansainväliseltä linjalta.

  Työt ihmisoikeuksien parissa ovat aina olleet hänelle tärkeitä hänen edesmenneen Sayonn-äitinsä vuoksi, sillä perhe selvisi hengissä punaisten khmerien kansanmurhasta. Kuten muutkin kambodzhalaiset sinä aikana, äiti ja hänen perheensä kokivat yhden kamalimmista yhden maan väestöön kohdistuneista kauheuksista. Selvittyään siitä hänen äitinsä otti riskin ja lähti kävellen pitkälle matkalle kohti Thaimaata, jonne YK pystytti pakolaisleirejä. Perhe sai sieltä turvapaikan ja saapui myöhemmin pakolaisina ja uusina amerikkalaisina San Franciscon lahdelle. Lapsuus vaikutti Chivyyn syvästi, minkä vuoksi hänestä tuli peloton sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäjä ja minkä vuoksi hän haluaa elää ilon ja kiitollisuuden täyteistä elämää. Hänen äitinsä rohkeus antoi hänelle voimia selviytyä ja kukoistaa nuorena naisena uudessa kotimaassa. Hän kasvattaa nyt kahta pelotonta feministiä miehensä kanssa.

  Kun Chivy ei työstä oikeudenmukaisuusasioita, hänet voi löytää kentän laidalta kannustamasta kahta tytärtään, jotka kilpailevat lentopallossa. Kun hän ei ole lentopalloturnauksissa, hän hoivaa mehikasveja, hedelmäpuita ja vihanneksia ekologisten periaatteiden mukaisesti. Hän rakastaa latinalaista musiikkia ja harrastaa taistelulajeja (hänellä on musta vyö taekwondossa).

 • Vuoden 2022 heinäkuusta asti nykyinen Yhdysvalloissa toimivan Chief HR Officer Beauty & Wellbeing Business Group -yhtymän henkilöstöjohtaja.

  Aiemmin hän toimi huhtikuusta 2020 alkaen Unileverin globaalina palkitsemisjohtajana Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja ennen sitä tammikuusta 2018 alkaen Alankomaissa ruoka- ja virvokeosaston globaalina HR-varajohtajana. Aloitin urani kotimaassani Kreikassa laadunvalvojana Unileverillä vuonna 1999.

  Vuonna 2000 vaihdoin markkinointiosastolle ensin Knorr-tuotteiden brändijohtajana. Sitten minusta tuli brändijohtaja kaikille tuotteille levite-, oliiviöljy- ja kastikekategorioissa. Siirryin vuonna 2005 asiakaskehitysosastolle yhtiön elintarvikealan tuotevalikoiman liiketoimintajohtajaksi. Palasin markkinointipuolelle vuonna 2007 markkinointijohtajan paikalle ja vastuullani olivat kaikki ruoka- ja juomatavaramerkit sekä mediaosaston hallinnointi. Astuin Kreikan toimintojen HR- ja viestintäjohtajan rooliin syyskuussa 2011.

  Muutin sitten Kreikasta Italian pääkaupunkiin Roomaan lokakuussa 2012 Italian, Kreikan ja Portugalin alueen HR- ja yritysviestinnän varajohtajaksi. Vuoden 2016 heinäkuussa otin vastaan Global HR Vice President Refreshment -roolin ja muutin Lontooseen. Markkinointiurani aikana olen saanut palkinnon nopeimmin kasvaneesta tuotemerkistä vuonna 2005. Olen Kreikan naisjohtajien ja -yrittäjien komitean hallituksessa ja toimin ohjaajana 20 lahjakkaalle nuorelle naiselle.

  Olen tällä hetkellä myös Unileverin edustaja Ben & Jerry’sin riippumattomassa hallituksessa. Opiskelin liiketoiminnanhallintaa Kreikassa Piraeusin yliopistossa, ja minulla on tradenomin ja filosofian maisterin tutkinnot kokonaislaadun hallinnassa Tanskan Aarhusin kauppakorkeasta.

  HENKILÖKOHTAISET TIEDOT / MIELENKIINNON KOHTEET / HARRASTUKSET

  Opiskelin näyttelemistä samaan aikaan, kun opiskelin yliopistossa liiketaloutta, ja olen aina nauttinut hyvistä näytelmistä, elokuvista tai musiikkiesityksistä. Pidän taistelulajeista ja yritän käydä niin monissa näyttelyissä kuin mahdollista. Pidän myös historiasta ja elämänkertojen lukemisesta. Kunnon naurut pelastavat päiväni, ja nautin matkustamisesta perheeni kanssa. Olen naimisissa Konstantinosin kanssa. Olemme olleet yhdessä 30 vuotta, ja meillä on kaksi teini-ikäistä tytärtä, Nefeli ja Natalia, jotka pitävät meidät menossa mukana.

 • Toimitusjohtaja, Illumen Capital

  Daryn on intohimoinen yhteiskunnallisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden edistäjä varsinkin, kun kyse on vähäosaisista ja marginalisoiduista ryhmistä. Hänen työhönsä vaikuttavuussijoittajien, pääomarahastojen, Fortune 100 -yhtiöiden, yliopistojen ja säätiöiden parissa on aina vaikuttanut maailman tarkasteleminen tärkeimpien yhteiskunnallisten ja ympäristöllisten ongelmien näkökulmasta.

  Daryn on Illumen Capitalin perustaja ja toimitusjohtaja. Illumen Capital on rahastoihin sijoittava vaikuttavuusrahasto, joka pyrkii edistämään sukupuolten ja rotujen välistä tasa-arvoa talousmarkkinoilla. Illumen Capital sijoittaa parhaiten kasvaviin pääomasijoitus- ja vaikuttavuusrahastoihin ja tarjoaa sitten rahastonhoitajille valmennusta ja työkaluja, jotka on suunniteltu vähentämään implisiittisiä ennakkoluuloja. Daryn on aiemmin johtanut erityistä Special Equities Program -ohjelmaa hallituksen konsulttina Calvert Fundsissa, joka 15 miljardin dollarin arvoinen sijoitusalan edelläkävijä. Ohjelman avulla Calvertilla on yli 40 rahaston viidelle eri mantereelle jakautunut salkku, johon kuuluu yli 350 yhtiötä. Ennen toimimista konsulttina Calvertilla, Daryn oli yliopisto- ja yrityskumppanuusjohtaja The Ideal Villagella. Siellä hän loi alustan, jossa pääomayritykset, kauppakorkeat ja Fortune 500 -yritykset sijoittivat yli 100 000 tuntia ja 2 miljoonaa dollaria yli 1 000 New Orleansin yrittäjään Katrina-pyörremyrskyn jälkeen.

  Daryn on kirjoittajana osallistunut tutkimukseen, joka tarkastelee rodun vaikutusta varojen allokoijien taloudellisiin arvioihin. Daryn toimii tällä hetkellä CFA Institute’s Future of Finance Advisory Councilin ja New Venture Fundin hallituksessa ja on Impact Assetsin sijoituskomitean jäsen. Hän sai kandidaatin tutkintonsa Duken yliopistosta ja tradenomin tutkintonsa Stanfordista, jossa hän toimi myös rehtorin hallituksessa.

 • Ben & Jerry’sin toimitusjohtaja Dave Stever on 34-vuotias veteraani, joka on nähnyt uransa aikana kaiken. Dave aloitti vuonna 1988 matkaoppaana, mutta on toiminut viimeiset 12 vuotta markkinoinnin pääjohtajana. Perustaja Ben Cohen astui alas toimitusjohtajan pallilta vuonna 1994, mikä oli myös ensimmäinen kerta, kun yhtiön henkilöstönjäsen on ylennetty toimitusjohtajaksi.
   
  Dave on ollut tärkeä osa Ben & Jerry’sin brändin ja vaikuttavuuden rakentamista matkalla yhdeksi maailman johtavista missiolähtöisistä yrityksistä. Hänen työnsä ilmentää arvojamme, superlaadukkaita tuotteitamme ja kekseliäitä liiketoimintatapoja, jotka yhdistetään nykyään niin läheisesti Ben & Jerry’sin nimeen. Steverillä on tärkeä rooli, sillä hän on “paras vaihtoehto Ben & Jerry’sin tarinan seuraavan uskomattoman luvun kirjoittamiseen,” sanoo Ben & Jerry’sin hallituksen puheenjohtaja, Anuradha Mittal.
   
  Kolmen vuosikymmenensä aikana Dave on kehittänyt itsestään maailmanluokan markkinoijan, joka keskittyy erityisesti asiakkaisiin ja kuluttajiin. Hän on johtanut strategista ja taktista markkinointia, mikä edistää Ben & Jerry’sin kolmiosaista missiota 35 maassa. Virkakautensa aikana Ben & Jerry’sillä Dave on osallistunut moniin kampanjoihin ja aloitteisiin aina sitoutumisesta Reilun kaupan ainesosiin, taistelusta ilmastonmuutosta vastaan muuntogeenisten organismien merkitsemiseen, LGBTQ+-oikeuksien tukemiseen ja yhtiön nykyisen rotuoikeuksiin painopisteen integroimiseen tukemalla Black Lives Matter -liikettä. Dave on ollut johtava voima menestyksekkäiden kumppanuuksien takana. Mainittakoon vaikka ainutlaatuisia makuja, kampanjoita ja kumppanuuksia luoneet yhteistyöt Stephen Colbertin, Jimmy Fallonin, Colin Kaepernickin, Ava Duvernayn ja Saturday Night Liven kanssa. Hänen johtajuutensa innovaatioissa, aktivoinnissa ja aktivismissa ovat ohjanneet yhtiötä niin hyvin, että se saavutti 1 miljardin €:n myynnin vuonna 2021. Hänen lempimakunsa on Chunky Monkey. 

 • Detavio Samuels toimii REVOLTin pääjohtajana. REVOLT on Amerikan nopeimmin kasvava mustien omistama mediayhtiö.

  Detavio on kulttuurin ja sisällön rajapinnassa yksi Amerikan nuorimmista ja eniten saavuttaneista ylemmän johtoportaan henkilöistä. Detaviolla on ainutlaatuinen tausta, sillä hän on milleniaali, jolla on jo vuosikymmen kokemusta johtotehtävistä. Hän on auttanut useita palkittuja huippuyrityksiä syventämään suhdettaan asiakkaisiinsa. Tässä muutamia niistä: Walmart, McDonalds, AT&T, Chrysler, NBA ja Johnson & Johnson.

  Maaliskuussa 2021 Detavio nimettiin REVOLTin toimitusjohtajaksi. REVOLT on Sean “Diddy” Combsin perustama yritys, joka on maan johtava hiphopin ja mustien kulttuurisisällön luoja. Samuelsin johtamana REVOLT on pyrkinyt muuttamaan mustia koskevaa narratiivia maailmanlaajuisesti luomalla maailman suurimman ja vahvimman alustan mustille tarinankertojille.

  Hänen vastuullaan on kasvavan kummallakin rannikolla sijaitsevan tiimin ja yhtiön päivittäisten toimien hallinnointi. Samuels keskittyy nopeaan kasvuun ja digitaaliseen laajentumiseen, jotta REVOLT olisi vieläkin paremmassa asemassa kansainvälisenä kulttuurivaikuttajana. Samuels on omistautunut auttamaan milleniaaleja ja Z-sukupolvea ymmärtämään muuttuvaa maailmaa paremmin ja edistämään muutosta hiphopin avulla käyttäen sitä näkökulmana mustien maailmanlaajuisen kokemuksen tutkimisessa.

  Samuels on saanut useita tunnustuksia työstään markkinointijohtajana. Hänet on esimerkiksi nimetty Digidayn toimesta vuoden TV-johtajaksi. Hän on myös CableFaxin 100 parhaan sisältöjohtajan listalla, ja 100 Black Men of NY:n median tienraivaaja. Samuelsin moninaisten luovien alojen töiden lisäksi hän on bestseller-kirjailija Amazonissa.

  Samuels sai kandidaatin tutkintonsa Duken yliopistosta sekä tradenomin ja maisterin tutkintonsa Stanfordin yliopistosta 25-vuotiaana. Samuels on asemassa, jossa hän voi muuttaa modernia media-alaa ja antaa mahdollisuuksia luovan alan työntekijöille rakentamalla innovatiivisia alustoja, joiden tarkoituksena on edistää mustaa kulttuuria.

 • Suosikki Ben & Jerry's -maku: Phish Food ja Change the Whirled

  Musiikki: Afro-Pop; brasilialainen samba; vanhan koulukunnan hiphop ja Motown

  Kirja/elokuva: Sodankäynnin taito (Sunzi); The Alchemist (Paulo Coelho) ja koko Marvelin elokuvien universumi (The Avengers; Black Panther; Iron Man, Spiderman; kaikki supersankarit!)

  Lainaukset: “Kaikki vaikuttaa mahdottomalta, kunnes se saavutetaan. ” Nelson Mandela “Luodakseni Davidin poistin patsaasta kaiken,’mikä ei ollut Davidia (To create David, I removed all that wasnt David from the statue).” Michelangelo

  Voittoa tavoittelematon järjestö tai sosiaalinen/ympäristöasia: Vietin lapsuuteni useissa maissa, sillä olin osa armeijaperhettä. Matkustelu avarsi ja muovasi minua. Vanhempani kannustivat minua aina kasvamaan globaaliksi kansalaiseksi ja syleilemään ihmisten ja kulttuurien erilaisuutta ja etsimään yhtymäkohtia. Tiesin, että minun oli tarkoitus työskennellä rauhan, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Järjestäjänä sain hyvän koulutuksen upeilta ihmisiltä, jotka olivat omistautuneet ajamaan ihmisoikeuksia: Mississipin yhteisöaktivistit taistelivat yhtäläisen äänestysoikeuden puolesta, Pohjois-Carolinan tilojen kausityötekijät vaativat puhdasta juomavettä peloille, Philadelphiassa kodittomat naiset ja heidän perheensä kehittivät hylätyistä taloista edullisia asuntoja ja Etelä-Bronxin yritteliäät teinit pyörittivät pienviljelijöiden myyntikojuja. Viimeisten neljän vuosikymmenen aikana olen työskennellyt yhteiskunnallisesti, taloudellisesti ja poliittisesti marginalisoitujen ihmisten tukena oikeudenmukaisuuteen liittyvissä asioissa. Olen onnekas, sillä saan elää unelmaani strategistina/valmentajana eri organisaatioille, yhteisöille, yrityksille ja johtajille ja ajaa edistyksellisiä käytäntöjä koskien rotutasa-arvoa, ihmisoikeuksia, edullista asumista, kaikille avointa terveydenhuoltoa, koulutuksen laatua ja yhteisöjen talouskehitystä.

  Taustatietoja Miten kauan olen ollut mukana hallituksessa: Vuodesta 1996

  Ben & Jerry’s -historiani: Tapasin Benin, Jerryn ja Jeffin One Percent for Peace -kampanjan aikana. Olin työskennellyt vuosia Jobs for Peacelle saadakseni siirrettyä 25 % armeijan varoista tarpeellisiin koulutus-, terveydenhoito- ja asumismenoihin. Tavoitteet yhdistyivät luonnollisesti. Vähän sen jälkeen, kun toimin vapaaehtoisena One Percent for Peace -kampanjassa, minua pyydettiin avuksi pohtimaan Ben & Jerry's -säätiön organisaatiota. Saatuamme neuvoja edistyksellisiltä aktivisteilta ja järjestäjiltä kautta maan, säätiö perustettiin siten, että työntekijät päättivät apurahoista. Työskenneltyäni yrityksessä vuosia useampien projektien parissa olin erittäin iloinen, että minua ehdotettiin ja äänestettiin Ben & Jerry'sin hallitukseen.

  Miksi olen niin innoissani Ben & Jerry'sistä?: Ben & Jerry’s on todellinen yksisarvinen. Kuka muu olisi kyennyt kuvittelemaan, että liiketoiminnalla voidaan niin hienosti edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta? Yhtiön kolmiosainen missio julistaa rohkeasti, että liiketoimintaa voi ja pitää johtaa siten, että se on eettistä, kestävää ja tuottoisaa. Se todella toimii! Uskon, että yhtiön parhaat ideat, käytännöt, säännöt ja onnistumiset ovat vielä edessä päin. Luotan siihen, että Ben & Jerry's kehittyy yhä, keksii itsensä uudelleen ja haastaa itseään toteuttaakseen ajatuksensa oikeudenmukaisesta ja huolehtivaisesta maailmasta. Mitä ainutlaatuisia vahvuuksia tuon Ben & Jerry'siin ja sen hallitukseen?: Minulla on yli 40 vuotta kokemusta yhteisötalouden kehittämisestä, kaupunkien ja maaseutujen politiikan ajamisesta, organisaatiokehityksestä ja yhteiskunnallisista yrityksistä. Näitä taitoja on tarvittu, kun yhtiö on 1) kehittänyt yhteistyötään voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa, 2) tarkastellut suurten päätösten vaikutusta yhteisötasolla, 3) tarkastellut markkinointikampanjoita, joissa on voimakas viesti asioiden, kuten Reilun kaupan, puolesta ja 4) pyytänyt tukea ja rohkaisua toimitusjohtajalle sekä ylemmälle henkilöstölle heidän näkemystensä ja suunnitelmiensa tueksi.

  Olen työskennellyt osakkaiden ja myös yritysten kanssa luodakseni yhteistä vaurautta ja hyvinvointia sekä yrityksissä että yhteisöissä. Siinä tarvitaan tiettyjä strategisen suunnittelun taitoja: organisaatiokehitystä, johtamistavan kehitystä, tiimien rakentamista, yhteiskunnallisten, poliittisten ja taloudellisten oikeuksien ajamista ja yhteistyötä. Kokemukseni journalismin ja politiikan alalta ovat auttanet minua tunnistamaan ja yhdistämään yhteisöpohjaisia ja kansainvälisiä voittoa tavoittelemattomia järjestöjä yhtiön aktivismikampanjoihin ja arvopohjaisiin toimiin. Useat näistä suhteista ovat poikineet strategisia kumppanuuksia yrityksen kanssa.

  Hallituksen jäsenenä olen käyttänyt taitojani tukeakseni sellaisten strategioiden suunnittelua, jotka vahvistavat yhtiön yhteiskunnallisia oikeudenmukaisuuteen, tasa-arvoon ja reiluuteen pyrkiviä toimia. Toimiessani hallituksessa olen ottanut tarinankerronnan yhdeksi strategiaksi moniin eri yhteisöihin kuuluvien faniemme innostamiseksi. Tarinankerronta on nyt ainutlaatuinen osa Ben & Jerry’sin tapaa kertoa vaikuttavia viestejä, vahvistaa marginalisoitujen ääniä ja parantaa yhteisymmärrystä.