Kahden ainesosan jäätelöleipä

jäätelö-leipä-779x400.jpg

AINESOSAT

 

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.  Sumuta 23 x 13 cm:n kokoinen leipävuoka ruokaöljyllä ja laita sivuun.  Laita 3,75 dl jauhoja yhteen keskikokoiseen kulhoon ja toiset 3,75 dl toiseen keskikokoiseen kulhoon.  Lisää yksi pehmennyt pikarillinen jäätelöä yhteen kulhoon ja toinen pikarillinen toiseen kulhoon. Sekoita kunkin kulhon sisältö, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla.

  2. Lusikoi taikinat kulhoon jäätelökauhalla (tai kahdella, jos et halua pestä sitä välillä) shakkikuvion muotoon, neljä kauhallista alas ja kaksi kauhallista ristiin. Toista sama toisen kerroksen kohdalla siten, että Chocolate Chip Cookie Dough -kauhalliset tulevat Chocolate Fudge Brownie -kauhallisten päälle ja päinvastoin. Jatka, kunnes kaikki taikina on kauhottu vuokaan. Tee sitten puisella varrastikulla tai syömäpuikolla taikinan pintaan pyörteilevä kuvio.

  3. Laita vuoka uuniin ja paista 50–60 minuuttia tai kunnes leipään pistettyyn tikkuun ei enää jää kiinni taikinaa. Jottei leipä tummuisi liikaa, laita alumiinifolio vuoan päälle ensimmäisten 30–40 minuutin jälkeen.

  4. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä ennen viipalointia. 

  5. Kruunaa herkku laittamalla viipaleen päälle kauhallinen Ben & Jerry’s -jäätelöä!