LGBTQ+-oikeudet

Ben & Jerry’sillä on pitkä ja kunniakas historia LGBTQ+-yhteisön taistelussa oikeuden puolesta. Tämä sitoumus on mukana yhtiömme perusarvoissa. Niihin lukeutuu myös syvä kunnioitus kaikkia ihmisiä kohtaan ja järkähtämätön usko siihen, että jokainen henkilö ansaitsee täydet ja tasa-arvoiset kansalaisoikeudet.

Vuonna 2015 juhlimme Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tunnustettua, että samaa sukupuolta olevilla on oikeus mennä naimisiin. Voitto vaati neljä vuosikymmentä töitä, eikä se vielä jokin aika sitten vaikuttanut kovin todennäköiseltä. Uskomme siihen, että kun rakkaus voittaa, me kaikki voitamme.

Avioliittoa koskeva tasa-arvopäätös oli mullistava, mutta LGBTQ+-yhteisö tarvitsee vastaisuudessakin apua tasa-arvoasioissa. LGBTQ+-henkilöt kokevat vieläkin  syrjintää asumisessa, koulutuksessa, terveydenhuollossa ja monissa muissa asioissa. Vuonna 2020 korkein oikeus  päätti, että LGBTQ+-työntekijöitä tulee suojella syrjinnältä, mutta yhteisön jäsenet—ja erityisesti transhenkilöt ovat—vieläkin vaarassa. Tilastot seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvästä väkivallasta vetävät vieläkin hiljaiseksi. Emme siis laita sateenkaarenkirjavia aktivistihattujamme vielä naulakkoon. Älä sinäkään. Meillä on vielä tekemistä, jotta kaikki voivat elää turvassa riippumatta siitä, keitä he ovat tai ketä he rakastavat.

Ryhdy toimeen

Yhdysvalloissa LGBTQ+-oikeuksia ei ole koskaan tuettu yhtä paljon kuin tällä hetkellä, joten nyt on paras mahdollinen aika ajaa täydellistä tasa-arvoa.

Tue lainsäädäntöä syrjinnän lopettamiseksi, esim. Equality Act -lakia (tasa-arvolaki).

Tue ihmisoikeuskampanjoiden tasa-arvoaloitteita.

Aloita keskusteluja, allekirjoita vetoomuksia ja näytä tukesi.