Reilu kauppa

Olemme sitoutuneet jo vuodesta 2005 valmistamaan jäätelöä Reilun kaupan aineksista. Meillä on ollut yhteiskuntapainotteiset hankintakäytännöt jo 1980-luvulta lähtien.

Kaikki ansaitsevat oman reilun osuutensa

Ben & Jerry's ottaa reiluuden vakavasti. Olipa kyse siitä, miten kohtelemme työntekijöitämme, annamme takaisin yhteisölle tai keksimme uusia makuja asiakkaillemme, reiluus on mukana kaikessa toiminnassamme. Siksi haluamme varmistaa, että myös maanviljelijöitämme kohdellaan reilusti. Tuemme Reilua kauppaa, joka on maailmanlaajuinen liike sen varmistamiseksi, että kehitysmaiden pienviljelijät selviävät erittäin kovassa kilpailussa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Hankimme viisi tärkeintä ainesosaa Reilun kaupan ehdoilla. Näitä ovat: sokeri, kaakao, vanilja, kahvi ja banaanit.

Vuonna 2005 olimme ensimmäinen jäätelönvalmistaja maailmassa, joka käytti Reilun kaupan sertifioimia raaka-aineita. Vuonna 2010 päätimme sitoutua tähän täysin — kaikissa mauissamme ja kaikissa maissa, joissa jäätelöämme myydään. Varmistimme, että aivan kaikki raaka-aineemme olivat Reilun kaupan sertifioimia vuoteen 2011 mennessä Euroopassa ja vuoteen 2014 mennessä myös Yhdysvalloissa.

Maataloudessa maailmanlaajuinen trendi on suuri mittakaava. Reilu kauppa on tärkeä, sillä se takaa reilun hinnan pienviljelijöiden tuotteille — sellaisen kasvun edessä, joka saattaisi helposti työntää heidät ulos markkinoilta. Nämä ovat hienoja uutisia heille, heidän perheilleen ja yhteisöilleen. Se on myös hienoa meille (sekä sinulle), sillä me voimme käyttää heidän korkealaatuisia raaka-aineitaan jäätelössämme.

Reilun kaupan tarina ei kuitenkaan lopu tähän. Yhteinen hyvinvointi, eli ajatus siitä, että menestyvien tulisi pyrkiä parantamaan maailmaa ympärillään, on yksi Ben & Jerry'sin perusperiaatteita. Reilulla kaupalla tämä ajatus pannaan täytäntöön. Kaikki Reilun kaupan järjestelmän maanviljelijät sitoutuvat ympäristöystävällisiin maanviljelykäytäntöihin, toteuttavat Reilun kaupan standardeja ja sijoittavat yhteisöihinsä. Reilun kaupan sosiaalinen palkkio, eli maanviljelijöiden kaupasta saaman reilun hinnan lisäksi maksettu osuus, auttaa näiden investointien toteuttamisessa.

Tuottajakehitysaloite

Jotta voisimme kehittää Reilun kaupan vaikutuksia lisää, pyrimme tukemaan ja vahvistamaan pientuottajien asemaa tuottajakehitysaloitteemme eli Producer Development Initiativen (PDI) kautta. PDI on valikoima tiettyjä ohjelmia, jotka on suunniteltu auttamaan pientuottajia saavuttamaan ihmisarvon mukainen elintaso.

PDI-ohjelmalla on kolme ensisijaista tavoitetta:

  • saada Reilun kaupan tuottajille elämiseen riittävä tulot
  • löytää ratkaisuja ilmastonmuutokseen Reilun kaupan toimitusketjuissa
  • vahvistaa Reilun kaupan järjestelmään osallistuvia osuuskuntia.

PDI-ohjelmat ovat Reilun kaupan pyörittämiä.

Lue Reilun kaupan ja PDI-ohjelman päivityksiä täältä.

Nyt kun tiedät, että kaikki herkulliset ainekset, joita makuihimme käytetään, ovat Reilun kaupan sertifioimia, eikö Ben & Jerry’s maistukin entistä makoisammalta? Joka kerta kun valitset tuotteen, jossa on REILUN KAUPAN merkki (sinivihreä symboli, joka on kaikissa pakkauksissamme), autat pienviljelijöitä ja heidän yhteisöjään selviytymään ja menestymään. 

Yhteistyökumppanimme

  • Fairtrade International on kansainvälinen organisaatio, joka tekee töitä saadakseen solmittua viljelijöille ja työläisille parempia sopimuksia.